Vinnere av AIL lotteriet 2020

Postet av Andenes Idrettslag den 11. Mai 2020

Vinnerbilen. Toyota Yaris

Trekning av AIL Lotteriet 2020. 

6. Mai var det trekningsdato for vårt store AIL-lotteri 2020. Andøy Lensmannskontor stod for trekningen av lotteriet og Bente Alsos og Tove Wensel Norvoll fra loddkomiteen var vitner fra AIL. 


Vinnere av 

AIL LOTTERIET 2020. 


1. Premie : Toyota Yaris

Loddnr 112

Jens Elias Wangen Hansen. 


2. Premie : Elsykkel

Loddnr 2918

Erik Pedersen Elvan


3. Premie: Overnatting for 2 på Andenes Hotell.

Loddnr 4007 

Katja Von Zernichow


4. Premie: Sea safari for 2

Loddnr 3212

Geir Stave


5. Premie: Hvalsafari for 2

Loddnr 1974

Vivi Ernestussen v/ Andøy Energi. 


Alle vinnere er kontaktet. 


Vi gratulerer så masse til alle vinnerne! 💙💙Ynvgve Isaksen Wiik og Ida Erlandsen på Andøy Lensmannskontor stod for trekningen av lotteriet. Bente Alsos bevitner fra AIL.
Foto: Tove Wensel Norvoll
Ail Oldboys

Postet av Andenes Idrettslag den 13. Feb 2020

Oldboys , hva eller hvem er egentlig det, og passer det for meg eller deg?

I sports-planen vår står det "Old Boys og mosjonsfotball Andenes IL ser det som viktig å ha et tilbud for ”gamle” spillere og for voksne som ikke satser på A-laget. Disse organiserer seg selv og står for egen trening. "

Jeg har lyst å fortelle litt mer. To dager i uke samles en gjeng mennesker som har lyst å spille litt fotball i vennskapelige omgivelser i Norlandiahallen. Flottere treningfasilitet finnes ikke, og her møter både gamle og unge.

Veldig mange av oss ønsker å holde oss i form, men har problemer med treningsformer uten litt fart og action. Andre av oss har lyst å treffe andre mens de trener, og liker den sosiale biten best. Noen har spilt fotball hele livet, mens andre har så vidt vært borti sporten.

 Endel av oss blir kjent med nye mennesker her, fordi de er ny på plassen og andre lærer norsk her, fordi det er her de møter norsktalende.  Nesten alle blir sliten og kjenner på at kroppen virker, og suller seg hjem med et flir rundt munnen i salig treningssrus. 

Mange føler de har vært god, ihvertfall i forhold til sist, og om ikke annet ga de alt idag. også var vi god som et lag, ihvertfall bedre enn Tottenham ,som ser seg slått av United, som igjen sliter med å komme opp på Loverpools`s nivå, men det er jo bare i år, for i år bygger alle nytt lag, utenom Liverpool, selvsagt.

Men også Oldboys bygger lag i år. Vi vil gjerne bli flere, opptakskravene er enkel; Du må kunne klokka sånn at du møter opp når det er trening, også må du klare å finne Norlandiahallen. Vi trener Onsdager 21:00 - 22:30 og Søndager 18:30-20:00 Endres dette så skrives det på facebooksia vår, som er her. Ja sånn går dagan og vi slapp ihvertfall å legge ungene i dag :)

Endelig godkjent kvalitetsklubb

Postet av Andenes Idrettslag den 3. Feb 2020

Andenes Idrettslag er nå blitt sertifisert som kvalitetsklubb nivå 1. Etter en flott prosess de siste 10 mnd har klubben involvert mange og jobbet godt for å systematisere og forenkle klubbdriften sin. Tove Wensel Norvoll har vært kvalitetsklubbansvarlig i Andenes IL og beskriver prosessen slik: - Vi satte ned et lite utvalg på 3 personer, som har jobbet tett sammen for å nå målet. Det har vært en utfordrende, men givende og utviklende prosess.

Dette har klubben gjort sammen

Norvoll forteller videre: - Vi har gått åpent ut i klubben for å fortelle om hva vi gjør og hvor status er til enhver tid. Noen ressurspersoner har selv kommet til oss og meldt seg frivillig til et ansvarsområde, andre har vi etter nøye overveielser spurt fordi vi mener de er de rette til å ha ansvaret for disse områdene. Vi har noen ganger invitert inn personer med erfaringer på de ulike temaene, og flere av de ansvarlige har fått være med å utforme planer og instrukser. Vi opplever at de får mer eierskap til rollen de har takket ja til på denne måten. Kontinuerlig god informasjon, åpenhet og inkludering er gode faktorer til suksess. Å få denne statusen har klubben gjort sammen!

Har tatt klubben til et nytt nivå

Kriteriesettet i kvalitetsklubb består av en rekke områder på aktivitet, organisasjon, kompetanse og samfunns- og verdiarbeid. Andenes har nå levert på alle kriteriene og er dermed sertifisert som kvalitetsklubb. De har også gjort en god jobb med å implementere store deler av disse rollene og oppgavene underveis. - Det føles helt fantastisk å ha nådd målet. På under et år(10 mnd) har vi klart å ta klubben til et nytt nivå. Vi har vært deltakende på alle trenerforum og styremøter, og andre naturlige fora og temaet kvalitetsklubb har vært oppe til diskusjon på alle møter. Vi er godt i gang med implementeringa, og jobben fortsetter kontinuerlig. Å være kvalitetsklubb er ferskvare. Det er nå jobben starter, forteller Tove.

Systematisering og strukturering

En stor del av kvalitetsklubb er å rydde og strukturere klubbhvedagen og prosessene i klubbene. Gode rollebeskrivelser og arbeidsinstrukser gjør at man får god kontroll på klubbdrifta og unngår tilfeldigheter. Tove utdyper: - Dette vil forenkle klubbdrifta. Å få systematisert og strukturert på denne måten er en drøm. Nå finnes alle dokumenter lett tilgjengelig for hvem som helst! Vi ønsker å ta vare på alle frivillige, og våre store og små utøvere, og det å bli kvalitetsklubb er rette måten å gjøre det på! Vi håper det nå vil bli lettere å rekruttere nye medlemmer til vår fantastiske klubb. 


Saken er skrevet av Martin Myrlund og tidligere publisert på NFF Hålogaland sine nettsider.